Autor: Lifestyle

Face Yoga – de la curiozitate la pasiune

Face Yoga este unica disciplină datorită căreia m-am regăsit si redescoperit in aceeași măsură. Totul a început in perioada pandemie dintr-o simplă curiozitate și pe care ulterior am ajuns să o iubesc ceea ce fac.

Ce este Face Yoga?

Face Yoga este un mix între postura corpului și exerciții faciale care ajuta la revitalizarea si tonifierea mușchilor faciali. Este o tehnică exclusivistă de a reversa timpul in favoarea noastră și ne ajută să scăpăm de ridurile create în timp din anumite motive, ca de exemplu:

  • obiceiuri nesănătoase de care nu ținem cont în viața de zi cu zi;
  •  stresul;
  • vârsta;
  • expunerea la razele ultraviolete, etc.

Face Yoga îmbină de asemenea excelent și tehnicile de respirație care aduc un aport extraordinar în relaxarea corpului și resetarea minții. Atunci când inspirăm și expiram adânc, circulația sângelui se intensifică,  ceea ce duce la o amplificare a dozei de oxigen și nutrienți la nivelul corpului nostru și al feței.

Conceptul Face Yoga Method are la bază esența  „minte- trup- suflet” (concept fascinant în procesul de auto-descoperire pentru mine), acesta aducând o stare de armonie și echilibrul in viața mea. Ca urmare, nu are doar efecte benefice asupra feței, dar creează o relație echilibrată cu noi înșine, iar acest lucru  se reflectă și asupra exteriorului nostru, chiar și atunci când ne privim în oglindă. Minunat, zic eu! 

Cum a apărut Face Yoga?

Face Yoga  Method a luat naștere datorită extraordinarei Fumiko Takatsu, originară din Japonia, care la vârsta de 36 de ani, în urma unui accident de mașină s-a ales cu urmări  atât la nivelul corpului cât și la nivelul feței. Ea afirma că atât corpul are nevoie de exerciții pentru recuperare, precum și la nivelul fetei este necesar un set de exerciții.

Pentru început a dorit să țină doar pentru ea ceea ce a experimentat, dar în timp oamenii au început să observe schimbări majore la ea, ca de exemplu fața ei redevenise simetrică și asta în urma practicării exercițiilor faciale create de ea.

 Beneficiile exercițiilor Face Yoga

Fața este alcătuită din aproximativ 60 de mușchi, o mare parte din ei ii folosim zilnic la procesul de masticație, la vorbire, încruntare, ras, sărut, etc. Mușchii faciali pe care nu ii folosim se vor atrofia si din păcate ii putem ‘’pierde’’. De aceea exercițiile faciale au un beneficiu uimitor in procesul de menținere si prevenire.

Practicând Face Yoga in mod regulat vom observa schimbări vizibile precum:

– reducerea sau diminuarea liniilor la nivelul frunții

– fata devine mult mai definită;

– scăpăm de ochi umflați sau cearcănelor de ochi;

– in caz care ne confruntam cu așa numita ‘’gușa’’ este un prilej de a o reduce substanțial;

– reduce liniile la nivelul ochilor;

–  ajuta la ridicarea pleoapelor care se lasă datorita gravitației  atunci când ne uitam in jos, dar si odată cu înaintarea in vârsta;

– buzele vor deveni mai conturate.

Vă provoc sa ne strâmbam cu folos!

Să nu uităm că suntem unice  și în fiecare zi să ne alintăm, să ne îndrăgostim de noi: „Mă simt confortabilă uitându-mă în oglindă și spunând-mi: Te iubesc, te iubesc cu adevărat.” (Louise Hay)
Înainte de Face Yoga

După Face Yoga

Autor: Daniela Betts