Autor: Craciun

Scrisoare pentru Moș Crăciun

În această perioadă, indiferent de câte flori ai reușit să aduni în buchetul vieții, de câte riduri ai sumat, de câte fire albe ascunzi sub căciulă, de câte lacrimi și tristeți ai mascat cu zâmbete largi și molipsitoare, în fiecare din noi reânvie acel copil de cândva: naiv, visător, pozitiv, frumos, perfect și încrezător.

În pofida frigului de după ușă și a norilor autoritari și egoiști care păstrează căldura razelor de soare doar pentru ei, fluturașii din stomacul meu sunt încă vii și jucăuși atunci când mă gândesc la splendoarea și magia Crăciunului.

Cursa actuală, numită „ rutină și criză de timp” ne-a transformat pe toți în niște atleți robotizați care fug după lucruri efemere și care deseori se dovedesc a fi lipsite de importanță. Puțini dintre „sportivii” care benevol sau poate pe neobservate  se antrenează în acestă cursă atunci când se împiedică și cad își dau seama că de fapt viața are șialte culori, alt ritm și altă intensitate.

Sigur mulți ar zice: „Ce știe ea despre mine și viața mea?”, aveți dreptate, nu știu mai nimic, dar tot  de ce am nevoie să știu despre fiecare dintre voi se reduce la un singur cuvânt „OM”. Omul este nodul dintre suflet, corp și minte, iar pentru o viață frumoasă și împlinită este necesară armonia acestor trei elemente. Nu vă mai ascundeți după lucruri materiale care vă dau o alură de duritate, lăsați zâmbetul să vă lumineze chipul, bunătatea să vă încălzească sufletul și sărbătoarea Crăciunului să vă umple bateriile cu bucurii.

Crăciunul este sărbătoarea care absolut uimitor descoperă și dezlănțuie copilul din noi de acum 10, 20…60, 70 de ani, care în mod miraculos șlefuiește diamantul care pulsează viață prin venele din corpul nostru și care necondiționat descrețește frunți. Iar Moșul, bătrânelul cu barbă și păr alb ca zăpada, cu nas roșu ca cerul la apus și cu burta cât un balon care mai are puțin și se va sparge, completează tabloul feieric de sărbătoare, că na, ce fel de Căciun fără Moș Crăciun?! Moșul care realizează dorințe și dă viață celor mai râvnite pofte care s-au acumulat de-a lungul unui întreg an nu cere mult în schimb, este suficient să-i scrii, să-i expediezi răvașul și să crezi în puterea și magia lui infinită.

Anul acesta scrisoarea mea pentru Moșul bun și darnic este una deosebită de cele scrise în anii anteriori.

„Moș Crăciune, în anul 2014 ai fost extraordinar și chiar dacă unele din dorințele mele ieșeau din albia firescului, tu mi-ai demonstrat că pentru tine nu există limite și că puterea ta rupe orice bariere. Aș vrea să-ți mulțumesc din numele tuturor care indiferent de aparențe mai cred în tine. De data aceasta o sa-ți dau mai mult de lucru 🙂 pentru că știindu-te cu forțe nelimitate, cred cu certitudine că vei face față.

Pentru că suntem în prag de Crăciun și fără câteva zile în An Nou vreau să le ajuți tuturor oamenilor care mi-au fost și încă îmi mai sunt aproape. Le sunt recunoscătoare tuturor celor ce și-au adus aportul la starea mea de mai bine, fie că e vorba de sprijin financiar sau de sprijin moral.

Te rog de Crăciun să le lași sub braduț tot ce ți-au cerut, iar dacă au uitat de dorințele firești și ți-au cerut ceva intangibil, te rog să le umpli casele cu cele cerute și te mai rog să nu-i lași să se oprească la cele realizate, cu toții știm că perfecțiunea nu are limite, să-i faci să uite de teamă, frică, acestea le pot paraliza voința și le pot întrista duhul, ajută-i să trăiască cu intensitate maximă experiențele vieții căci doar așa vor deveni cu desăvârșire bogați, îndestulează-i cu bani dar te rog să nu permiți ca bogățiile să-i domine, să le aduci belșug de gânduri pozitive pentru că omul este ceea ce gândește iar fiecare gând are putere de a schimba viitorul, dăruiește-le bucurii căci doar așa vor avea o viață cu fir întins, și mai ajută-i să se încreadă în tine și în Domnul iar viața lor va căpăta sens și armonie profundă.

Moș Crăciun, știu că viața este ca o aventură, iar noi, oamenii, niște căutători de comori, ajută-ne să descoperim aurul din interiorul nostru, bucură-ne de sănătate perfectă și umple viața noastră cu iubire.

            Cu anticipare îți mulțumesc! CRĂCIUN FERICIT ȘI LA MULȚI ANI !!! Irina.”